FBO Forum
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Citronsyra (vanlig livsmedelstillsats)

Gå ner

Citronsyra (vanlig livsmedelstillsats) Empty Citronsyra (vanlig livsmedelstillsats)

Inlägg av jennylaismark fre mar 11, 2016 4:34 pm

Citronsyra är en av de vanligaste livsmedelstillsatserna och används som antioxidationsmedel eller surhetsreglerande ämne. Antioxidationsmedel tillsätts mat för att hindra fett från att härskna och fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). De gör också att lättförstörbara vitaminer, till exempel vitamin A, D, E och B2 bevaras bättre. Som surhetsreglerande medel reglerar ämnet livsmedlets surhetsgrad.

Citronsyra framställs syntetiskt genom jäsning av kolhydrater (ex från majs) med hjälp av mögelsvampen Aspergillus niger. Vi använder enbart sådana stammar av Aspergillus niger som inte producerar toxiner (gifter) för att framställa citronsyran. Detta är en mycket vanlig framställningsprocess. Citronsyra är utvärderad och godkänd av EFSA, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet.

jennylaismark

Antal inlägg : 45
Registreringsdatum : 15-10-23

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet