Citronsyra (vanlig livsmedelstillsats)

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner

Citronsyra (vanlig livsmedelstillsats)

Inlägg av jennylaismark i fre mar 11, 2016 4:34 pm

Citronsyra är en av de vanligaste livsmedelstillsatserna och används som antioxidationsmedel eller surhetsreglerande ämne. Antioxidationsmedel tillsätts mat för att hindra fett från att härskna och fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). De gör också att lättförstörbara vitaminer, till exempel vitamin A, D, E och B2 bevaras bättre. Som surhetsreglerande medel reglerar ämnet livsmedlets surhetsgrad.

Citronsyra framställs syntetiskt genom jäsning av kolhydrater (ex från majs) med hjälp av mögelsvampen Aspergillus niger. Vi använder enbart sådana stammar av Aspergillus niger som inte producerar toxiner (gifter) för att framställa citronsyran. Detta är en mycket vanlig framställningsprocess. Citronsyra är utvärderad och godkänd av EFSA, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet.

jennylaismark

Antal inlägg : 45
Registreringsdatum : 15-10-23

Till överst på sidan Gå ner

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet